TECHNIKA
Veškerou hudbu, kterou uslyšíte na našich akcích remasterujeme. Můžete si tak konečně užít oblíbené skladby tak, jak jste si to vždy jen přáli.
Jak to, že máme tak dobrý zvuk na našich párty? Základ je v dobře udělaných domácích úkolech.
AUTOR DJ BEAR

Vzhledem k tomu, že se hudba, kterou hrajeme, vyvíjela v podstatě více jak jedno století, měnila se také reprodukční a záznamová technika, kterou byly nahrávky pořizovány a nastavovány. V podstatě neexistovala žádná certifikovaná referenční kvalita záznamu. Často je to slyšet na párty, kde si chcete poslechnout hudbu, kterou máte tak rádi, ale jednoduše zní velmi špatně. Výsledkem je to, že vás hudba "bolí" namísto toho, aby vás potěšila.

Mnoho skladeb prošlo věky beze změn a tehdejší mistři zvuku pracovali s tím co měli. Nikdo nestanovoval standard kvality, a reproduktory byly v každém studiu často podomácku vyrobené. K tomu se ještě přidala ona nepříjemná vlastnost sluchu, který je přímo závislý na vaší náladě, a především pak na aktuálním chemickém složením krve posluchače. Tím došlo k tomu, že každá skladba hrála úplně jinak.

Nahrávací studio z roku 1930.

Současní DJs májí pak plné ruce práce, a snaží se řešit často až havarijní stavy při reprodukci. Bohužel často bez úspěchu. To samozřejmě ovlivní pocity tanečníků a posluchačů.

Přijali jsme velkou výzvu, kdy každou skladbu nejdříve zvukově zrevidujeme, následně ji zbavíme poškození, vyčistíme a upravíme barvu zvuku tak, aby zněla na současné velmi precizní technice, jako by byla nahrána včera. Samotný výsledek potom znovu ověřujeme, porovnáváme a podrobujeme nejrůznějším testům a případně znovu upravujeme. Je to velmi složitý proces - mravenčí práce, ale výsledek opravdu stojí za to.

„A protože máme mnoho zkušeností s ozvučením, rozhodli jsme se přenést tuto kvalitu i do reprodukce. Většina veřejných audiosystémů pracuje v režimu mono – a má to své velmi dobré důvody. My jsme se rozhodli pro naše párty pro stereo. Se stereo zvukem přichází tedy také spousty legrace, kterou jistě ocení fajnšmekři, ale také práce a výzev. Každá skladba je v podstatě originální dílo, které dalo jejím interpretům spousty práce.“

My se opět vracíme k jejich práci a vracíme jí tak glanc a kvalitu. Jestli se nám to povedlo, můžete posoudit sami na akcích, které ozvučujeme.

„V jednoduchosti to znemaná, že zvuk, který u nás uslyšíte, nikde jinde neuslyšíte.“

Důvod proč to děláme, je velmi jednoduchý: Chceme být nejlepší!

Naše mini zkušebna

Nakonec nám v jednoduchosti jde o to, abyste se co nejlépe bavili. Teď už rozhodně víte, že se staráme nejen o prostor, ale i o váš pocit a zážitek. Budeme vás i nadále rozmazlovat tím nejlepším. Stále totiž vymýšlíme další a další prvky, které ještě vylepší stávající stav.