VIDEO
Na každé naší akci natáčíme videa. Proč to ale ve skutečnosti děláme?
Rádi bychom se s vámi podělil o skuteční důvody natáčení videí z našich akcí. Je to věc náročná, nákladná, často i vyčerpávající, ale přesto to děláme. I tak nám to stojí za to. Přečtěte si, co nás k tomu vede.
AUTOR DJ BEAR

Rádi bychom se s vámi podělili o skutečné důvody natáčení videí z našich akcí. Je to věc náročná, nákladná, často i vyčerpávající, ale přesto to děláme. Stojí nám to za to. Přečtěte si, co nás k tomu vede.

Ten hlavní důvod je, abyste měli vzpomínku na akci, kde jste byli, mohli se pak pochlubit rodině a přátelům, kteří ještě váhají nebo ještě jen netuší, jak taková akce vypadá. Jistě se rádi s časem podíváte, jak vám to tenkrát slušelo a jaké jste udělali pokroky. Pro některé z vás to jsou úplné začátky, je to poprvé kdy tančíte salsu, merengue či bachatu. Budete tak mít i možnost vidět, že u tance vypadáte opravdu dobře.

Jako druhý důvod máme, že vám chceme uvolnit ruce. Nechte mobilní telefony doma, v kapsách či kabelkách. Užijte si tanec, soustřeďte se na sebe. Věnujte se pouze svojí partnerce či svému partnerovi, my se postaráme o vzpomínku, kterou si pak můžete uložit. Naše videa nijak neblokujeme, klidně si je stáhněte pomocí některé z dostupných online služeb na internetu.

Za třetí: chceme ukázat dalším a nově příchozím, na co se mohou těšit, zachytit skutečnou náladu celé akce. Budou tak vědět, jak se obléct, jaký zvolit makeup a jestli vůbec. Že taneční boty se opravdu vyplatí. Nálada je spíš uvolněná než upjatá. Že se dokonce i něco naučí a nebudou jen vrženi na parket bez pomoci.

Poslední důvodem je, že i my se můžeme zpětně zlepšovat, učit z vlastních chyb a vytvořit pro vás i příště ještě lepší zážitek.

Vždy když natočíme video, tak jej nejdříve uložíme na youtube a s mírným zpožděním jej odkážeme na našem webu a facebooku. Z toho plyne, že pokud chcete vidět video jako první, je nejrychlejší možnost, jak se k novému videu dostat, odebírat náš kanál na youtube. Sám youtube vám pak dá vědět, že jsme video právě vystavili.

Na videích si dáváme záležet. Chceme, aby zvukově zněla co nejopravdověji k tomu, co jste slyšeli na akci. Záběry by měly být vždy ostré, abyste na nich vypadali krásně. Snažíme se zachytit i humorné momenty, pokud k některým dojde. Jako například, když Honza ztratil brýle a nemohl je najít. Symbolizuje tak klasického muže tápajícího ve tmě. Brýle se nakonec našly - takže to všechno dobře dopadlo.

Honza hledá brýle

Na videích pracujeme s citem. Několikrát je před zveřejněním revidujeme, opravujeme. Nechceme, aby videa byla přeplácaná nebo snad táhlá či dokonce nudná. Videa musí mít spád, třpyt a dynamiku.

Když se podíváte i do historie našich videí najdete i archivní videa již od roku 2005. Můžete tak i vidět například remasterovaný prostřich z Latino kongresu z roku 2008, na který se dostavilo 1.400 tanečníků z Čech, Moravy, Slovenska, přijeli účinkující a lektoři z celého světa. Dále pak najdete záznamy z akcí, lekcí a kongresu z roku 2014.

Takže zahoďte mobily, užívejte si tanec, soustřeďte se na sebe a svého partnera či partnerku a hlavně si užívejte akci.

„Finální střih můžete ovlivnit i vy!“

Když budete chtít ve videu něco vyšvihnout, dejte nám během akce vědět. Pokud to bude v našich silách, rádi to uděláme.