PŘIPRAVUJEME
Připravujeme Halloweenskou Latino párty u které se soustředíme hlavně na atmosféru, zábavu a celkový dojem.
...a co je na tom?
AUTOR PATRICK F. QUINCY

Málokdy si dokážeme představit, co to vlastně znamená. Práce na této párty začali již 30.července 2023.

„Jsou to hromady zvukových efektů, výběr správné hudby, která je převážně veselá nebo zamilovaná. No a pak jsou zde světelné ekety, které pomáhají vytvořit tu správnou hororvou náladu.“

Seděli jsme toho nedělního červencového rána s Danielou ve vířivce, popíjeli raní kávu. Přemítali jsme a hodnotili, jak se nám vydařila ta úplně první Latino Párty v Berouně, která byla plná nejistot, jak to lidé tady vezmou. Padaly nejrůznější postřehy z toho, co se povedlo a co nepovedlo. Vlastně jediná věc, co se nepovedla, že pár dní před párty si DJ zlomil pravou ruku a musel se všechno přeučit ze dvou na jednu, a ještě k tomu tu levou. Vypadalo to, že toho nikdo ani nevšiml.

Přemýšleli jsme, jak tyhle párty udělat o hodně zajímavější než to, na co jsou zde lidé nejspíš zvyklí. Daniela přišla s nápadem, že bychom to měli udělat tematicky lazené večery. Jako například na Vánoce tam musí být stromeček a dárky. A jindy zase by to chtělo třeba maškarní...

A bylo to: nejbližší čas na maškarní je Halloween (chcete-li česky Dušičky). Paradoxem takové párty je ovšem to, že se to například na Kubě vůbec neslaví. Jenže to už není případ Severní Ameriky, odkud pochází salsa linea. Začaly padat nápady, jak udělat světla, jaké bychom měli mít kostýmy my, a co uděláme s atmosférou. Hned v pondělí jsme udělali první zvukovou zkoušku - dopadla otřesně. Tyhle dvě věci (salsa a horor) prostě k sobě nejdou. Salsa je veselá a optimistická. Horor je pustý, prázdný a zoufalý.

Nejšílenější je to, že snad ve všech hororových tématech se pracuje s rozlazeným piánem.

„...a budete se bát!“

Nejzákladnějším rysem hororové scény je takzvaná studená plazivá mlha na zemi. Technologie je to velmi nákladná, a technicky složitá.

první tanec, za všechny prachy

Nicméně bez téhle technologie, by to nebylo ono. Jak by vaše horové tanečky vypadali na obyčejné podlaze? To vám přeci nemůžeme udělat. Taneční parket prostě musí vypadat jako blata z Psa Baskervillského.

Pes baskervillský, Inscenace - Jihočeské divadlo

Pak je tu osvětlení. To je další kapitola sama o sobě. Mrtvolné, vybledlé a chladivé barvy. Lehce šokující mrazivé efekty. Sem tam nějaký ten blesk a hrom, a to vše propojeno se zvukem do podvědomně děsivého celku.

„Měli byste si připadat jako na divadelním jevišti, kde se hraje scéna ze hřbitova.“

....ještě budu pokračovat v psaní, vydržte! A občas tuhle stránku zkuste načíst znovu.